Reiki este un sistem japonez care imbina diverse tehnici si exercitii cu ajutorul carora canalizam energia vitala a universului numita de japonezi REIKI pentru a ne imbunatatii calitatea vietii. Energia Reiki ne creste vitalitatea, ne imbunatateste sistemul imunitar si astfel putem sa ne restabilim sanatatea. Practicand reiki reducem nivelul de stres, devenim mai calmi si mai relaxati.

Reiki incepe odata cu participarea la cursul de nivel 1 atunci cand primesti prima initiere si inveti primele  tehnici si execitii. In reiki insa teoria reprezinta cel mult 10% restul de 90% fiind practica.

Coincidenta sau nu 10% din cei care primesc initierea in reiki fac din aceasta metoda o practica zilnica restul de 90% renunta la scurt timp iar motivele sunt variate. Multi renunta deoarece nu inteleg ce se intampla deoarece nu li s-a explicat cum trebuie sau deloc, au primit initierea si atat. Alti renunta pentru ca au asteptari mari crezand ca de a doua zi totul in viata lor se schimba in bine si normal ca a doua zi se simt la fel, schimbarile vin in urma practicii. Alti invoca lipsa timpului.

Vindecarea in Reiki e o consecinta secundara a practicii zilnice scopul principal fiind dezvoltarea personala si atingerea unui nivel ridicat de constiinta si chiar a starii de Anshin Ritsumei – sa fii intr-o stare de pace totala.

In aproape doi ani de cand am infiintat pe Facebook grupul Comunitatea Reiki Romania am discutat cu multi dintre voi si mi-am dat seama ca unii dintre voi ar vrea sa practice mai mult dar ori nu stiu cum ori gasesc tot felul de scuze ca sa amane practica asa ca prin evenimentele pe care le-am organizat in cadrul Comunitatii am incercat sa creez un program, o rutina in practica reiki astfel incat plecand de la ce se face pe Comunitate sa continuati si in privat. Cu unii dintre voi am reusit si ma bucur pentru asta insa cu foarte multi nu. Am inteles cat de greu e sa lucrezi cu mase mari de oameni.

Am decis ca e mai practic sa lucrez cu grupuri mai mici de circa 30 persoane care sa isi doreasca sa se dezvolte asa ca incepand de luni 30 aprilie 2018 voi da drumul la primul Grup de Studiu si Antrenament Reiki.

Avantajul unui grup mic este ca oamenii ajung sa se cunosca, sa se deschida unii fata de altii sa discute si sa se ajute.

Acest grup este dedicat in primul rand celor care au initiere reiki dar si celor care vor sa inteleaga ce este reiki inainte sa participe la un curs. Pot participa in acest grup atat persoane care au studiat reiki cu mine dar si persoane care au studiat reiki cu alti profesori si isi doresc sa invete sau sa practice alaturi de mine sau persoane care nu au initiere dar vor sa participe doar pentru ceea ce voi lucra eu pentru toti.

In acest grup vom imbina sedintele de terapie cu exercitiile de reiki. Vom medita si vom schimba impresii. Acentul se va pune in primul rand pe reiki dar cum spuneam scopul este evolutia personala asa ca pe langa asta ne vom antrena si in alte tehnici incercand sa ne dezvoltam concentrare, detasarea, relaxarea si cine stie poate chiar unele clar simturi.

Vom avea un program zilnic pe care fiecare si-l poate adapta programului sau zilnic.

1. Contributia mea la acest program

In fiecare zi a lunii (de luni pana duminica) voi timite tuturor membrilor o sedinta de terapie reiki dupa o metoda care sa va va permita sa o receptionati atunci cand aveti timp. Pe langa aceste 30 de sedinte de terapie reiki vor mai fi doua sedinte de terapie Karuna Reiki si doua sedinte de terapie Ama Deus pe luna. Aceste le voi trimite in fiecare joi deci un total de 34 sedinte de terapie pentru fiecare persoana.

Cele 30 sedinte de reiki pe care le voi trimite cate una in fiecare zi le veti putea accesa fiecare atunci cand doriti nu or sa fie trimisi la o anumita ora.

Marti, Miercuri si Vineri – voi trimite Reiju.

Reiju este o tehnica prin care un profesor de reiki ajuta un practicant de reiki sa isi amplifice capacitatea de a utiliza energia Reiki. In trecut initierea era facuta prin Reiju, se repeta reiju ori de cate ori elevul se intalnea cu profesorul.

Azi in Gendai Reiki HO si Komyo Reiki DO se utilizeaza Reiju ca metoda de a amplifica elevilor capacitatea de a utiliza energia reiki. Pentru cei care nu au initiere in reiki Reiju este o metoda de a ii conecta provizoriu la sursa de energie reiki putand astfel utiliza energia reiki pentru cateva zile.

In fiecarezi de Luni va fi o terapie de grup

Martea vom discuta despre terapia mental emotionala – vom face cunostinta cu noi insine si vom practica.

In fiecare Miercuri vom avea meditatie ghidata majoritatea fiind realizate de mine.

Joia trimit tuturor terapie Karuna Reiki si Ama Deus. O saptamana una o saptamana cealalta.

Vinerea – mini conferinta in direct sau inregistrata sau dezbatere pe o anumita tema.

Sambata vom avea un exercitiu in care vom lucra pentru proiectele personale

2. Practica individuala

Pe langa activitatile pe care le voi executa eu: terapii, Reiju, meditatii, etc  veti avea un program zilnic de practica individuala.

Voi organiza acest program de practica individuala ce o sa contina autotratament dar si exercitii de curatare, energizare si dezvoltare a capacitatii de utilizare a energiei reiki. Fiecare exercitiu va avea explicatii legat de cum se executa dar si pentru ce este util.

Pentru membrii care nu au initiere in REIKI sau pentru cei care nu au studiat cu mine vor avea prioritate in a particpa la cursurile mele de Gendai Reiki Ho atat la clasa pentru cei care pot ajunge in Bucuresti cat si la distanta pentru cei care sunt in alte localitati sau alte tari. Deasemene membrii grupului vor beneficia de reduceri la aceste cursuri.

3. Practica de grup

Lunea avem terapia de grup la care participa toata lumea. Pe langa terapia de grup de luni ne vom imparti pe grupuri de 3 (trebuie sa fii minim nivelul 2 ca sa participi la acest exercitiu) si ne vom antrena in terapia la distanta.

In fiecare saptamana pe langa autoterapia pe care fiecare dintre noi ne-o facem zilnic vom lucra pe cate un organ sau un sistem.

4. Sprijin pentru cei din jur

Vom avea posibilitatea ca grup sa lucram impreuna pentru a ajuta rude si prieteni apropiati dar si sa lucram pentru diverite proiecte cum sunt cele de pe Comunitatea Reiki Romania: proiectul din fiecare duminica de la ora 21:30 sau cel zilnic de la ora 19.

Care sunt avantajele participarii la acest grup?

  • un spatiu in care sa va antrenati alaturi de persoane care impartasesc aceleasi valori ca si voi
  • minim 34 sedinte de terapie trimise de mine iar daca ai minim nivelul 2 se vor mai adauga inca vreo 16 terapii trimise de colegii de grup asta daca vei dori sa te implici in terapia pe minigrupuri. Asta inseamna pana la 51 de terapii pe luna
  • 12 sedinte de Reiju lunar
  • Un grup de noi prieteni care vor avea minim 1000 ani experienta de viata si cu care te poti sfatui in legatura cu problemele tale sau starile prin care treci.
  • Inveti / exersezi tehnici de reiki dar si alte tehnici care iti pot fi utile in evolutia personala
  • Un program individual de lucru si suport moral al grupului
  • O metoda de a ajuta pe cei apropiati aflati in suferinta (rude, prieteni) – o sa prezint in cadru grupului acest aspect
  • Reduceri la cursurile pe care le organizez
  • Reduceri la terapiile individuale
  • Pe timpul cat vremea permite (mai – octombrie) pentru cei care sunt sau pot ajunge in Bucuresti odata pe luna voi tine un seminar in aer liber in parcul meu preferat.

Conditii de participare:

Ar fi util sa ai initiere in reiki ca sa poti lucra si individual insa poti participa si fara daca vrei sa beneficiezi doar de terapii, Reiju , meditatia ghidata si celelalte activitati care nu presupun sa ai initiere in reiki (practica individuala).

Sa vrei sa faci schimbari in viata ta. Nu te poti astepta ca ceva sa se schimbe in viata ta daca tu vei urma acelas program ca pana acum.

Contributia ta: 97 lei (21 euro) pentru fiecare luna petrecuta in grup

Plata se poate face prin transfer bancar, mandat postal, PayPal si posibil ca in curand si cu cardul.

Poti testa acest program gratuit timp de 15 zile asa ca in acest interval oricand daca nu rezonezi cu programul sau nu esti multumit de ce facem poti sa imi ceri sa iti returnez donatia fara sa trebuiasca sa imi dai un motiv.

Imi rezerv dreptul de a alege persoanele cu care sa lucrez.