Chakra Kassei Kokyu-ho

Chakra Kassei Kokyu-ho

Sistemul de chakre nu este caracteristic Japoniei locul unde a aparuta si s-a dezvoltat sistemul Reiki asa ca Chakra Kassei Kokyu-ho tehnica despre care o sa va vorbesc azi nu cred ca a fost creeata de catre Mikao Usui ci mai repede de Hiroshi Doi profesorul japonez care a creat stilul Gendai Reiki, stil pe care il practic.

Chakra Kassei Kokyu-ho in inseamna “Tehnica de respiratie pentru activarea chakrelor” si este o metoda de a “respira” energie reiki (lumina) prin chakre. Aceasta tehnica te ajuta sa iti cureti si sa iti armonizezi chakrele si sa te echilibrezi energetic.

Dupa cum probabil stiti chakrele 2 – 6 au deschideri atat in partea din fata a corpului cat si pe partea din spate. Deschiderile din spate sunt in general mai afectate deoarece multi dintre noi uitam de ele si daca din cand in cand cu o metoda sau alta ne mai curatam partea din fata a chakrelor de proiectiile din spate uitam. Cu chakra kassei kokyu ho putem optimiza ambele deschideri ale chakrelor.

Pregatirea

Asaza-te pe un scaun, poti inchide ochii sau sa ii tii semiinchisi. Respiri usor, natural. Ridici mainile deasupra capului si intentionezi sa te conectezi la sursa de energie reiki. Simti vibratia energiei reiki in palme si cum coboara si se revarsa in tot corpul tau.

Inchide ochii daca nu ii aveai deja si coboara incet mainile pe genunchi. Respira abdominal. Pe masura ce inspiri abdomenul tau isi mareste volumul iar pe expir si-l micsoreaza. Continua pana cant te simti calm si relaxat.

Vizualizeaza sau imagineaza-ti ca pe inspir energia reiki (ca o lumina alba) coboara prin crestetul capului si ajunge in fiecare celula a ta. Simti ca fiecare celula a ta este plina de lumina. Pe expir vizualizezi ca fiecare tensiune, grija, gand negativ este eliminat odata cu aerul expirat.

Continua acest exercitiu de respiratie pentru cateva minute.

Respiratia de activare a chakrelor

Acum incepi sa faci respiratia de baza cunoscuta si sub denumirea 1 – 4 – 7 (chakra 1 – radacina, chakra 4 – a inimii, chakra 7 – coroana) sau respiratia reiki.

Vizualizezi sau iti imaginezi ca inspir energie reiki prin chakra 1 si o duc pana in chakra 4, o simt acolo apoi expiri aceasta energie prin chakra 4 in toate directiile atat pe proiectia din fata cat si pe cea din spate.

Inspiri energie reiki prin ambele proiectii ale chakrei 4 conducand pe inspir energia pana in chakra 7, simti energia reiki acolo. Expir energia reiki prin chakra 7.

Inspiri energie reiki prin chakra 7, chakra coroana si o duci pana in chakra 4, o simti acolo. Expiri energia reiki prin ambele proiectii ale chakrei 4 in toate directiile.

Inspiri energie reiki prin ambele proiectii ale chakrei 4 si conduci energia pana in chakra 1, o simti acolo. Expiri energia reiki prin chakra 1, chakra radacina.

Reiei acest ciclu de cateva ori: 1 – 4, 4 – 7, 7 – 4, 4 – 1 Sunt 4 respiratii pe ciclu si ar fi bine sa faceti macar 5 cicluri.

Acum incepem sa curatam fiecare chakra ramasa folosind procedeul de mai sus in care inlocuim chakra 4 cu chakra 2:

Inspiri prin chakra 1, expiri prin chakra 2

Inspiri prin chakra 2, expiri prin chakra 7

Inpiri prin chakra 7, expiri prin chakra 2

Inspiri prin chakra 2, expiri prin chakra 1. Binenteles ca la fel ca la chakra 4 si la chakra 2 vom folosi ambele proiecti (fata, spate) atunci cand expiram sau inspiram.

Facem minim 5 cicluri si trecem la chakra 3 realizand ciclul 1 -3 – 7

Sarim peste chakra 4 ca am inceput cu ea si mergem la chakra 5 si realizam minim 5 cicluri 1 – 5 – 7

Trecem la chakra 6 realizand si aici minim 5 cicluri 1 – 6 – 7

Incheiem cu un ciclu 1 – 4 – 7

Puteti sa incepeti cu respiratia de baza 1 – 4 – 7  si dupa o vreme sa incepeti sa lucrati si cu celelalte chakre (nu foarte lunga aceasta “vreme”)

Puteti sa rupeti exercetitiul in bucati si sa lucrati in fiecare zi cu cate o chakra

Luni

Faceti “pregatirea” apoi incepeti cu respiratia de baza ( 1 – 4 – 7 ) minim 5 cicluri continuati cu respiratia 1 – 2 – 7 pentru chakra 2 si incheiati cu un ciclu respiratia de baza 1 – 4 – 7

Marti

Faceti “pregatirea” apoi incepeti cu respiratia de baza ( 1 – 4 – 7 ) minim 5 cicluri continuati cu respiratia 1 – 3 – 7 pentru chakra 2 si incheiati cu un ciclu respiratia de baza 1 – 4 – 7

Miercuri

Faceti “pregatirea” apoi incepeti cu respiratia de baza ( 1 – 4 – 7 ) minim 5 cicluri continuati cu respiratia 1 – 5 – 7 pentru chakra 2 si incheiati cu un ciclu respiratia de baza 1 – 4 – 7

Joi

Faceti “pregatirea” apoi incepeti cu respiratia de baza ( 1 – 4 – 7 ) minim 5 cicluri continuati cu respiratia 1 – 6 – 7 pentru chakra 2 si incheiati cu un ciclu respiratia de baza 1 – 4 – 7

Vineri

Ati putea sa faceti tot

 

 

Close Menu