Despre cum am inceput sa practic reiki poti citi aici: Cum am inceput sa practic reiki

De cand ma stiu am fost pasionat de tot ce este sau pare fantastic. Am cautat sa aflu si sa inteleg de ce lucrurile functioneaza asa si nu altfel. De copil m-am gandit ca viata trebuie sa fie ceva mai mult decat rutina zilnica pe care o vedeam la parintii mei. Nu mi-a placut sa fiu un “robot” si cred ca din aceasta cauza de multe ori am mers “contra curentului”.

Nu mi-a placut niciodata cuvantul trebuie. Mi-a placut sa experimentez, sa fac lucrurile altfel si de multe ori cand mama ma intreba: “unde ai mai vazut tu ca trebuie sa faci asa” imi placea sa ii raspund ca daca tot timpul am fi facut ce vedem la altii si acum am fi trait in pesteri.

Natura mi-a placut de cand ma stiu iar de la 14 ani dupa ce am plecat pe munte prima ora singur mintindu-mi parinti ca merg in excursie cu scoala m-am indragostit de munte. M-a daruit Dumnezeu cu parinti minunati si deschisi la minte. Oameni simpli dar intelepti si care fara sa le-o cer mi-au acordat increderea lor asa ca de la 14 ani si cateva luni am primit acordul lor sa plec pe munte ori de cate ori vreau cu conditia sa am bani J iar asta nu era greu deoarece costul era mic: 20 lei trenul (cu nasul) si 14 lei cazarea la cabana (pana la 18 ani nu am gasit nicodata locuri asa ca am dormit numai in sala de mese gratis). Pentru bani vindeam sticle, 2 lei sticla deci cu minim 10 sticle puteam sa fug doua zile la munte. Mancare imi dadea mama. Masivul Bucegi a fost “parcul” prin care m-am jucat.

Aventura mea pe taramul cunoasterii indrumat de un profesor a inceput in 2011 cand dintr-o intamplare stand in fata calculatorului mi-a venit in cap cuvantul Reiki. Nu stiam ce este dar imi suna japonez si ma gandeam ca e poate vreo arta martiala asa ca am cautat si am descoperit ca e un sistem  filozofic dar si o terapie alternativa. Am luat atunci una din cele mai bune decizi din viata mea, sa merg la cursul profesorului Bogdan Levitchi cu care am inceput sa studiez stilul Gendai Reiki un sistem traditional de reiki pe o linie de initiere japoneza.

Puteti citi aici povestea mea pe drumul reiki: Cum am inceput sa practic reiki

Dupa aceea au urmat cativa ani in care foamea de cunostere m-a impins sa merg la multe seminarii si cursurii, sa vreau sa cunosc si sa invat cat mai multe.
Sunt profesor de reiki din noiembrie 2012. La inceput predam din cand in cand cate un curs pentru prieteni si apropiati insa din iunie 2016 am decis ca e vremea sa ma dedic acestui lucru fulltime si am pornit un progam prin care oricine sa poata sa participe la cursul de Gendai Reiki nivel 1 incepatori fara sa plateasca o taxa si am mentinut acest program timp de 15 luni.

Am luat aceasta decizie din mai multe motive, unul fiind acela de a capata experienta si de a ma dezvolta ca profesor reiki. Alt motiv a fost ca sa dau ocazia cat mai multor persoane care nu isi permiteau din punct de vedere finaciar sau nu doreau sa investeasca o suma de bani sa verifice daca rezoneaza cu aceste invataturi sa vina, sa vada, sa incerce apoi sa decida ce vor sa faca mai departe. A fost o decizie buna sau mai putin buna nu stiu si nici nu vreau sa ma gandesc la asta.
Multi s-au inscris la aceste cursuri insa nu toti au ajuns. Au facut cursul in acest interval in jur de 120 persoane.

Nu voi refuza pe nimeni care isi doreste sa devina practicant reiki dar nu isi permite sa plateasca taxa. E suficient sa imi scrie si sa imi spuna de ce vrea sa vina la curs si de ce nu isi permite sa plateasca.

Cand incep ceva imi place sa il duc pana la capat asa ca dupa cursuri elevii mei qau tot suportul meu. Am un grup privat pe facebook unde studiul continua zi de zi. Se trimite Reiju de 5 ori pe saptamana, se organizeaza terapie de grup la distanta dar si terapie pe grupuri de cate 3 persoane.

Odata pe luna tin pentru elevii mei un seminar de practica pe durata a 5 – 7 ore. In cadrul acestor seminari Exersam tehnicile reiki, meditam, facem terapie pe perechi dar si de grup, discutam pe diverse teme conexe. Din cand in cand in limita locurilor disponibile accept si persoane care nu au facut reiki cu mine sa paricipe la aceste seminarii.

Am creat o comunitate a practicantilor de reiki din Romania, un grup pe facebook, grup care a depasit 2000 de membri. Puteti accesa acest grup aici: Comunitatea Reiki – Romania

De patru ani sunt terapeut aplicand in terapie atat tehnici reiki dar si alte tehnici studiate la cursurile la care am participat: cristaloterapie, reflexoterapie, presopunctura, nutritie, bioenergoterapie, scoala Zamolxiana.

Fac terapie atat la cabinet cat si la distanta. Informatii suplimentare gasiti la Servicii

Experienta reiki:

Gendai Reiki ho (maestru – profesor)
Linia de initiere: Mikao Usui – Kanichi Taketomi – Kimiko Koyama – Hiroshi Doi – Calin Petru Cotrau – Bogdan Levitchi

Komyo Reiki Kai (maestru – profesor)
Linia de initiere: Mikao Usui – Chujiro Hayashi – Chiyoko Yamaguci – Hyacuten Inamoto

Karuna Reiki (maestru – profesor)
Linia de initiere: William Lee Rand – Calin Petru Cotrau – Bogdan Levitchi

Karuna Ki (maestru – profesor)
Linia de initiere: Vincent Amador –…- Risvan Vlad Rusu – Mihaela Vezeanu – Vlad T. Popescu

Ascension Reiki (maestru – profesor)

Jayson si Leslie Suttkus – Vlad T. Popescu si Georgeta Popescu

Grand Master Reiki – nivele 5 – 18 studiate cu Vlad T. Popescu

Alte sisteme reiki studiate partial:

Reiki Usui Tibetan – nivele  1,2 si 3 studiate cu Teodor Vasile

Reiki Usui Tibetan – nivele  1 si 2 studiate cu Bogdan Levitchi

Tehnica radianta – nivele 1 si 2 studiate cu Lidia Barsan

Alte terapii complementare studiate:

Cristaloterapie sistemul lui Dael Walker – toate cele 12 nivele studiate cu Meda Voicu (eleva lui Dael Walker)

Etheric Healing – studiat cu Dael Walker

Vindecare dinamica nivelele 1,2 si 3 –  studiat cu Calin Petru Cotrau

Reflexoterapie si Presopunctura – studiat cu Mircea Stefea in cadru ANATECOR

Bioenergoterapie – studiat cu Corina Hortopan in cadrul ANATECOR

Terapia cu plante – studiat cu Maria Pop in cadrul ANATECOR

Ama Deus – shamanism (maestru – profesor)
Linia de initiere: Indienii Guarani – Alberto Aguas – Victor Glanckopf – Jose Marinho – Steve Gearing – Vlad T. Popescu

Masajul Raindrop – uleiuri esentiale – studiat cu Iulia Vornehm

Dezvoltare personala:

Scoala Zamolxiana – unde studiez cu Remer Ra. Pe parcursul a 4 ani am terminat studiul celor7 grade ale nivelului 1. (inca nu s-a inceput studiul nivelului 2)