Fii una cu Reiki

In Gendai Reiki avem un exercitiu ce se numeste Vindecarea Jiko Joka sau Autocuratarea.

Am gasit pe site-ul Reikirays.com un articol care prezinta o forma ceva mai elaborata a acestui exercitiu. Am tradus si adaptat articolul scris de Stephanie Drane articol pe care il puteti citi in varianta originala aici: Reiki with Inspiration from a Tree

========================================

 

Fii una cu Reiki.

 

Exista multe metode de a ne conecta cu Reiki. Dezvotam modalitati care ne sunt potrivite iar Reiki e acolo de fiecare data cand vrem sa ne conectam. Ne gandim la Reiki ca la o energie minunata, misterioasa, divina care vine de undeva de sus si asa este. Reiki este deasemenea energia universala ce intretine viata, curge prin noi si prin tot ce ne inconjoara si de acee de fiecare data cand lucram constient cu ea ni se pare asa de familiara.

Unul din modurile mele preferate de a ma conecta cu Reiki si de a ma impamanta si centra este de a ma vizualiza ca un copac. Este deasemena o practica ce imi asigura protectia zilnica.

Puteti sa utilizati aceasta modalitate asa cum este descrisa mai jos sau puteti sa o modificati sa se potriveasca cu modul tau de practica.

Relaxati-va, respirati adanc si asigurati-va ca va simtiti confortabil. Conectati-va la Reiki si lasati energia sa curga prin voi. Imi place sa fac acest exercitiu imediat dupa ce fac Hatsurei Ho deoarece reiki deja curge prin mine in urma acestui exercitiu.

Vizualizati cum din talpile voastre sau de la baza coloanei vertebrale cresc radacini care se infing adanc in pamant. Vizualizati cum aceste radacini trec printre piatre si alte radacini, cum trec pe langa diverse creaturi ce traiesc in pamant. Vizualizati cum radacinile se infasoara in jurul cristalelor din pamant absorbind frumoasa energie a Pamantului.

Inspira profund si simte cum energia mamei Pamant urca prin aceste radacini si curge in corpul tau. Fii atent(a) la aceasta energie, ce culoare are?, iti umple tot corpul? Constientizeaza catre ce zone curge aceasta energie si catre ce zone nu.

Pe inspir tragi energia mamei Pamant prin radacini iar pe expir constientizeaza cum aceasta energie iti umple tot corpul. Fa trei astfel de respiratii.

Vizualizati apoi cum de deasupra capului (chakra 7) va cresc ramuri ce se intind in sus catre cer. Aceste ramuri pot sa absoaba Reiki, energie divina  vindecatoare.

Observa cum ramurile se leagana usor, absorb Reiki si descarca energia in corpul tau. De data asta pe inspir simti cum Reiki iti umple tot corpul. Daca te simti bine poti utiliza energia sa cureti si sa inlaturi blocaje sau vindeci zone unde ai un disconfort.

Respira de trei ori. Inspira umplandu-ti corpul cu Reiki iar pe expir vizualizeaza cum aceasta energie iese din corpul tau in toate directiile curgand prin aura ta vindecand si curatand aura. Poti cere ca orice lucru care nu este pentru binele tau cel mai inalt sa fie inlaturat din structura ta energo informationala si transmutat in energia iubirii neconditionate si ca Universul sa utilizeze aceasta energie pentru binele cel mai inalt al tuturor.

Vizualizeaza cum energia pe care pe expiri si o eliberezi in aura ta creaza in jurul Aurei tale un cocon de protectie prin care doar iubirea neconditionata si bine pur poate patrunde.

Respira de trei ori tragand atat energie Reiki prin ramuri cat si energia mamei Pamant prin radacini. Amesteca aceste energii in interiorul tau.

Pe expir trimite acest amestec de energie in lume pentru orice scop benefic pe care il consideri: pacea in lume, vindecarea padurilor, etc. Foloseste-ti intuitia si actioneaza in conformitate cu valorile tale.

In timp ce te afli in aceasta stare realizeaza ca esti exact acolo unde trebuie sa fii, ca esti unic si ca esti o parte importanta a unui sistem iar ceea ce faci influenteaza tot sistemul. Simte legatura pe care Reiki ti-o faciliteaza cu Divinul dar si cu constiinta colectiva. Fara tine ar fi mai putina lumina adusa pe pamant asa ca fii un canal perfect si curat pentru Reiki si iubirea neconditionata.

Esti un copac minunat care asigura legatura dintre cer si pamant. Esti un suflet frumos aflat intr-o calatorie pe planeta Pamant

Respira de trei ori. Pe inspir aduci energie de la mama Gaia prin radacini si Reiki de sus prin ramuri, amesteci aceste energii in interiorul tau iar pe expir trimiti acest amestec catre cer si pamant cu iubire si recunostinta.

 

Am constatat ca acest exercitiu imi da incredere. Ma face sa simt ca apartin de ceva si ca am un scop. In plus imi intareste legatura pe care o am cu Reiki

Sper ca citind acest articol sa va conving sa practicati mai mult. Practica iti intareste Reiki-ul interior, iti imbunatateste sanatatea, iti ridica vibratia si nivelul de constiinta.

Iti multumesc pentru ca existi si pentru tot ce faci pentru noi toti chiar daca tu crezi ca nu faci nimic.

Posibil sa creez o meditatie pe baza acestui articol.

O zi minunata

Daniel Nicolae Zimbreanu (NiDael)