Daca asculti pe telefon inregistrarea audio se opreste la doua minute dupa ce ecranul se stinge dar porneste de unde ramasese daca aprindeti din nou ecranul. Puteti opta sa setati inainte ca ecranul sa nu se stinga.

Cele 6 tipuri de foame

Din care doar una este foame reala

1. Foamea de nutrienti

Este singura foame reala.

Este semnalul pe care corpul ni-l da atunci cand avem nevoie de anumite substante de care are nevoie: minerale, vitamine, aminoacizi, etc

 

4. Scaderea glicemiei

Cresterea si scaderea zaharului din sange după consumul de zaharuri de calitate slaba ne poate face sa ne simtim infometați, chiar la scurt timp dupa ce am mancat.

 

2. Setea

Acum mii de ani cand nu aveam vase sa transportam apa nu aveam posibilitatea sa luam apa cu noi si atunci ne hidratam cand gaseam un izvor, rau, lac din care beam si ne hidratam din alimentele vegetale pe care le mancam. Organismul nostru a inteles ca ne hidratam atunci cand mancam si a inceput ca atunci cand suntem deshidratati sa ne dea senzatie de foame stiind ca mancand plante ne hidratam.
Acum in epoca moderna alimentatia noastra contine multe alimente care nu contine apa si in felul asta determina o accentuare a deshidratarii.

Daca va stiti ca mancati alimente uscate si nici apa nu ati baut atunci cand va e foame e posibil sa va fie de fapt sete.

5. Mancatul emotional

Mancarea este adesea folosita pentru a satisface o emotie, asa ca atunci când suntem sensibili din punct de vedere emotional, ne satisfacem adesea nevoile prin alimente.

3. Varietatea

Este periculos sa depinzi de o singura sursa de hrana asa ca o adaptare in urma evolutiei este sa ai dorinta de varietate. Asa ca o forma de foame este dorinta de a avea varietate alimentara asa ca incercati sa nu va limitati la un singur fel de alimente

6. Starea de stomac gol

In perioada moderna, cand alimentele se gasesc in supermarket, fiind abundenta, rar se intampla sa avem stomacul gol iar cand se inatampla corpul primeste senzatia de foame.                                                                                                                                                                                                                                                        

 

Incercati ca atunci cand va e foame sa descoperiti ce tip de foame este.

Ce ai de facut in aceasta saptamana

 
  • continua sa mananci ca si pana acum
  • Adauga respiratia 5-5-5
  • bea zilnic 6 – 8 pahare cu apa
  • fii atent(a) la dialogul interior 

Ponturi

  1. bea o cantitate mai mare de apa dimineata imediat dupa ce te trezesti. Nu da pe gat un pahar odata ci bea gura cu gura dand timp apei sa se absoarba
  2. Nu uita sa observi cum te simti cu apa adaugata. Ai observat ceva diferit?
  3. Nu uita sa observi cum te simti inainte, in timpul si dupa  fiecare masa sau gustare
Close Menu